8. března 2018

O drzem kvetinaci uz vite, ale jak to bylo s vysavacem?

Zrovna ten den přestal vvysávat vysavač. Uklizecí paní marně trápila koberec přejížděním vysavače sem a tam. Ani smítko se nezvedlo. Vlastná, zvedlo, pár takových malých, maličkatých smetíček. 
Když jsem později odpoledne zírala na tu hromadu hlíny na koberci, tak jsem si řekla, že přece něco vysavač vysál a zkusím to. 
Co vám budu povídat. Vysavač měl potíže s polykánim, dalo by se říct, ze trpel refluxem. Divala jsem se na nej a v duchu abecedne skladala ta nejsprostsi slova, ktera znam. Na priklad: do prkna, kurnik, obcas se tam objevilo i slovo zahrnujici vylucovani (jako ja se na to vykaslu apod.) 
Jelikoz jsem zena konstruktivni a napadita a zajiste inteligentni, tak jsem popadla smetacek a lopatku a hlinu z koberce vymetavala. Mezitim prichazeli ctenari a ten cerny flek na koberci jako by se smal: hahá, me se jen tak nezbavis. Na svete jsem rad a nehodlam se z nej nechat vystrnadit!
Ale zazrak: do dveri vesla zachrana - mlady muz nesouci vysavac!
Povidam: Mlady muzi, vas mi seslalo samo nebe, zly kvetinac vyklopil hory hliny tamhle na koberec a muj vysavac ma vazne zdravotni potize, bude nutna operace. Potrebuji vysat ty zlovestne fleky z koberce, aby mi ctenari z knihovny neutikali!
Ovsem byla chyba, ze vedle mladika se zjevila (vlastne uz tam chvili stala a pujcovala si knihy) jeho starostliva matka a rychle se k nemu obratila: Prosim te, utikej ven, nebo budes muset opravdu vYsavat! 
Mlady muz samozrejme dal na radu matky a tak se nedockal zaslouzene odmeny v podobe dvou haslerek a jednoho vreleho podekovani. Ale nezabranil tomu, aby se stal soucasti pribehu. A zase ho slechti, ze posloucha svoje rodice a nerepta. 
Ale zalezitost s hlinou a vysvacem a kobercem mi to nevyresilo. 
Bystre jsem usoudila, ze zde plati zaklinadlo: pomoz si sama a budes po zasluze odmenena!
V tu chvili - zarovicka! 
Vyplizila jsem se ven z knihovny, rozhledla se na obe strany, v duchu se omluvila matce prirode a majiteli kere a urvala nekolik vetvi primo pred vchodem do knihovny a ocima nekolika strak, sykorek a spicich hrabosu. Zde jsem se dopustila nepresnosti. Hrabosi byli zalezli a meli ocka zavrena, ale pro ucel pribehu poslouzili i tak dobre.
A koukam, ze jsem se predbehla v case pribehu. Nez jsem lamala klaciky uboheho keriku, odnesla jsem vysavac s poruchou prijmu potravy do skladku, polozila hubici na zem a ten zmetek mi pozvracel celou podlahu! Takze ne jen reflux, ale anorexie i bulimie! 
Nedali se nic delat, musela jsem kamarada radne vysetrit. Nahlidla jsem mu do briska, zaludek prazdny. Nahledla jsem do hadice a nic nevidela. Zavedla jsem mu smetakocou nasadu do jeho mekkeho krcku a nic, ani malinkata reakce. Rozhodla jsem se pouzit prohmatavaci metodu. A bylo to tam: ucpavka, tvrda, neprijemna. 
V tuto chvíli jsem mohla přistoupit k operaci. Zaváděla jsem postupně klacíky hrubou silou do plastového krčku vysavače, nutila ho zvracet, k tomu i sát, až se zátka uvolnila.
A jak to dopadlo? Jako v každé pohádce. Vzali se a byli spolu šťastní až do smrti. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Používá technologii služby Blogger.
Rainbow runners © , All Rights Reserved. BLOG DESIGN BY Sadaf F K.