2. března 2015

Mých běžeckých top 5

Někdo jednou řekl, že nejlepší den na psaní článků je neděle. Pro běžce běžící podle tréninkového plánu je tím nejlepším dnem pondělí. Den odpočinku a regenerace pro svaly. 


Citronová voda

Vitamín C je výborný antioxidant, pomáhá posilovat vlásečnice a buněčné stěny, zmírňuje projevy nachlazení. Je důležitým faktorem při tvorbě bílkoviny kolagenu, posiluje tkáňové dýchání a stimuluje tvorbu bílých krvinek. Chrání náš organismus před pohmožděninami, modřinami a krevními výrony, napomáhá hojení a udržuje kvalitní stav vaziva.


Yoga

Netrvalo dlouho a přišlo zjištění, že jeden den na odeznění bolesti přetažených svalů prostě nestačí. Několikanásobně se tak zvedla spotřeba chladivé masti. Jednoduché protahování a neustálé mazání bylo málo, tak jsem zapojila ještě každodenní alespoň 10timinutovou yogu. Protáhnu se, odpočinu si a učím se správně dýchat.


Ovoce

Ovoce obsahuje zdravé sacharidy, hromadu vitamínů a minerálů. Od chvíle, co jsme začaly běhat u nás ovoce mizí rychleji a rychleji. Nejvíc banány, pak jablka, ale taky ananas, kiwi a mandarinky. Dodává mi energii, kterou potřebuji a já z toho nemám výčitky svědomí.


Spánek

Spánek vede ke kráse, ale taky k dostatku energie, která se dá využít k běhání. Když běháte pravidelně, tak se spí nádherně. Tělo je unavené správným způsobem a umí pracovat s množstvím sil, které má k dispozici. Není lepší spánek než po dlouhém běhu.


Tréninkový deník

Když bych neviděla svoje pokroky v grafech a narůstající číslo již uběhnutých kilometrů, neměla bych takovou motivaci. Je to úžasný pocit, když víte, že jste za měsíc uběhli přes 100 km.

1 komentář:

  1. Čau Eli,

    těch kilometrů bylo v únoru celkem 123 i s nešťastným pátkem, co nešlo běhat. :-)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.
Rainbow runners © , All Rights Reserved. BLOG DESIGN BY Sadaf F K.